HISTORISCHE TERUGKEER FORMULE 1 NAAR ZANDVOORT

De terugkeer van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix naar Zandvoort is voor de gemeente Zandvoort en alle ondernemers een zeer goede aanvulling op alle overige activiteiten.

Circuit Zandvoort is niet alleen bekend vanwege haar legendarische races en fantastische sfeer, ook wordt de Zandvoortse racepiste geroemd door haar unieke ligging. Met het strand vlakbij en een droomparcours in de Zandvoortse duinen, is het een feest voor elke racefan om een bezoek te brengen aan Circuit Zandvoort.

Circuit goed bereikbaar

Het ambitieuze mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix heeft geresulteerd in boven verwachting positieve cijfers. De doelstelling was om in drie jaar een autoloos evenement te zijn, iets wat met het feit dat slechts minder dan 1% van de bezoekers met de auto kwam, al dit jaar zo goed als is behaald. Verder maakte het merendeel van de bezoekers gebruik van het openbaar vervoer of arriveerde te voet. Maar liefst 34% arriveerde op de fiets in een indrukwekkende oranje optocht. Het evenement bleef door deze spreiding van vervoersmiddelen heel goed bereikbaar en de in- en uitstroom verliep ook op zondag vloeiend.

Super Friday

De succesvolle ‘Super Friday’, die inmiddels internationaal bekend staat als een van de best bezochte openingsdagen van de Formule 1 kalender, wordt dit jaar spectaculair vernieuwd. Met nog meer entertainment, show en actie zowel op als naast de baan is er voor alle fans genoeg te beleven. Zo start de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix al voor de eerste vrije training met een openingsshow in de Fanzone met meerdere F1-coureurs en sluit Snollebollekes deze warming up voor het raceweekend af. Super Friday wordt groots afgesloten met onder andere DI-RECT en Armin van Buuren.